În ultimii ani, tot mai mult experții în domeniul construcțiilor au ales să folosească sticla securizată ca și material pentru lucrările lor.
Care ar fi câteva motive pentru care cineva ar alege sticlă securizată?
- rezistența sticlei securizate la impact
- durabilitatea sticlei securizate
- versatilitatea sticlei securizate
Ce înseamnă sticlă securizată?
Sticla trece printr-un proces termic și chimic pentru a se transforma din sticlă normală în sticla securizată. Și poate vă întrebați în ce constă acest proces? Pe suprafața exterioară se compresează iar pe cea interioară se tensionează sticla. Aceste procese pe lângă faptul că întăresc mult rezistența sticlei securizate asigură faptul că dacă este spartă aceasta nu va răni pentru că se sparge în bucățele de dimensiuni foarte mici, care sunt de cele mai multe ori inofensive.
Se sparge sticla securizată?
Sticla securizată este de 4 ori mai rezistentă decât sticla normală. Sticla trece printr-un cuptor la o temperatură de peste 600 grade Celsius urmând să treacă printr-un proces de răcire rapidă la ieșirea din acel cuptor. Acești pași îi oferă rezistență sporită la impact și durabilitate.
Sticla este taiată la dimensiunea necesară și decupată înainte de a trece prin aceste procese deoarece ulterior nu se mai pot face modificări în ceea ce privește forma și dimensiunea acesteia.
Odata montata sticla securizată este foarte rezistentă la factori externi, o bucată de sticla securizată de 8 mm grosime va rezista la impactul cu o bila metalică de 500 grame aruncată de la o înalțime de 2 metri.
Bucați mici de sticlă se imprastie în cazurile rare în care aceasta se sparge, fiind foarte mici șansele ca cineva să se rănească în comparație cu sticla normală care poate provoca răni grave.
Care sticla securizată este cea mai bună?
Fiecare proiect este unic, de aceea există variații de sticlă securizată: sticlă securizată de 6mm, sticlă securizată de 8 mm, sticlă securizată de 10 mm, sticlă securizată de 12 mm, sticlă laminată de 10 mm, sticla laminată 626, sticlă laminată 828.
Pentru amenajările interioare este în general recomandată sticla securizată de 8-12 mm iar pentru amenajările exterioare cea laminată 626 sau 828.
Cea mai potrivită abordare este cu siguranță apelarea la experții în sticlă securizată care vă vor oferi sfaturi și îndrumări potrivite pentru proiectul dumneavoastră.