Cabina de sticla – Lucrari Din Sticla Securizata Premium! Imbunatatirea Locuintei Amenajarea interioară a living-ului într-un stil clasic sau contemporan.

Amenajarea interioară a living-ului într-un stil clasic sau contemporan.


living room in stil clasic

Primul pas pentru o amenajare de succes a zonei de living este alegerea unui punct central care va da tonul întregii încăperi. 

Unele persoane se îndrăgostesc de elemente complementare precum perne, tablouri sau chiar lămpi și aleg sa construiască decorul livingului în jurul acestor elemente, folosindu-le ca etalon pentru alegerea stilului.

Dar noi vă provocăm să vă puneți niște întrebări suplimentare care vă vor ajuta să vă organizați și să alegeți un plan potrivit pentru dvs: care este scopul încăperii și ce elemente obligatoriu trebuie sa fie prezente, cum doresc să fie plasat mobilierul și dacă vreau să integrez subzone(zonă de citit, zonă de luat masa, zonă de joacă etc). 

Optarea pentru un design modern în amenajarea interioară

Orice idei de amenajare a livingului care se inspira de designul modern va avea 3 piese de bază încorporate în spațiul de zi: 

  • Iluminare regrabilă
  • Termo-reglare
  • Ecrane touchscreen

Acestea 3 sunt imposibil de omis atunci când realizăm o amenajare interioară care are la fundament elemente moderne și se dorește a aduce locatarul în viitor. 

Oprindu-ne puțin asupra acestui stil de amenajare trebuie să recunoaștem că este preferat de generațiile mai tinere pentru ca acestora le place să se folosească de tehnologia de ultima oră în viața de zi cu zi dar și în amenajările interioare. 

Una dintre cele mai noi și smart și moderne tehnologii este sticla smart, care de fapt este o folie speciala care poate fi aplicata inclusiv pe sticla securizata și se va seta printr-o telecomanda. Astfel poți avea un perete de sticlă transparent în timpul zilei care sa se transforme ulterior. 

Oparea pentru design-ul clasic pentru decorarea livingului

De cele mai multe ori alegerea unui model de amenajare a livingului nu este un lucru tocmai ușor pentru ca sunt mulți factori de luat în considerare. Și noi recomandăm să vă puneți cateva întrebări înainte de a decide care este cea mai potrivită abordare pentru dvs și dacă amenajarea livingului într-un stil clasic este ceea ce ar trebui să încercați. 

Prima întrebare pe care vă incurajam să v-o puneți este: locuința este una istorică sau modernă? Dar nu uitați să vă întrebați ce stil de amenajare s-a folosit în celelalte camere? Și nu în ultimul rând cum pătrunde lumina în casa și care este înălțimea camerelor? 

Aceasta sunt câteva aspecte importante și nu trebuie omise atunci cand încercați să găsiți sfaturi și opțiuni pentru amenajarea interioară a livingului dvs.

Diferente între stilul clasic și stilul modern în amenajarea interioară a spațiului 

living interior in stil modenr

Principala diferență notabilă între stilul clasic și cel modern este faptul ca stilul clasic optează pentru obiecte care au un scop precis pe cand designul modern reinterpretează funcționalitatea elementelor clasice de cele mai multe ori și le aduce în secolul nostru. 

Atunci când alegi o amenajare modernă a livingului tău te poți aștepta la gadgeturi de ultimă oră, caracteristici neașteptate sau ascunse ale unor elemente care la prima vedere au funcții simple dar și inovații și obiecte hi-tech care-ti fac viața mai ușoară. 

Asigură-te că atunci când alegi idei amenajare living ești cu ochii în patru pentru elementele care se potrivesc cel mai bine stilului tău și iei decizii smart care să iți faca timpul pe care-l petreci în living unul plăcut și de dorit. 

Ambientul sofisticat dat de decorarea în stil clasic al livingului tău nu va putea fi recreat atât de ușor dacă alegi o amenajare în stil modern. De asemenea amenajarea livingului în stilul clasic va da o nota de rafinament și eleganță greu de egalat. Dar atunci cand optezi pentru un look modern și te folosești de sticlă securizată spre exemplu pentru a etala anumite obiecte de ultimă generație sau pentru a deschise spațiul de locuit vei impresiona și cei mai pretentiosi invitați. 

Indiferent de stilul ales pentru decorarea livingului este important sa ii lasi amprentă personală pentru ca este spațiul în care vei petrece o mare parte a zilei tale. 

Exemple de design și efectul acestora în amenajarea unui living

Indiferent ca optezi pentru un stil grecesc, roman, art deco sau victorian în amenajare livingului asigura-te ca alegi o paletă de culori neutre, complementare care se vor imbina perfecte cu accentele moderne pe care le vei introduce aducand dispozitive hi-tech sau elemente de decor cu funcții avansate. 

Designul interior clasic modern este deseori asociat cu perfectiunea, eleganta și simplitatea. Este important de remarcat totusi faptul că acest stil de design interior este impins de efecte dramatice, care vor da o nota diferentiala amenajarii dvs. 

Acest efect dramatic poate fi realizat fie într-un joc de culori, alegerea un design de mobilier unic sau o operă de artă mai neobisnuita. Designerii de interior cred că stilul clasic modern ar trebui să fie dramatic, dar evită să exagereze atunci cand folosesc acest truc în amenajarea livingului. Tema centrală a stilului clasic modern nu trebuie să fie niciodată drama, dar prezenta acesteia ajuta. Ca urmare, vă recomandăm să utilizați unul sau două elemente care vor intoarce privire fara a uita sa imbinati clasicul și modernul.

Alegerea mixului perfect de amenajare a livingului

Chiar dacă în ultimii ani tendințele de a realiza un mix între cele doua stiluri de amenajare a fost tot mai căutat nu este un task tocmai ușor de realizat. A realiza o simbioza intre cele doua stiluri poate fi o provocare majoră pentru omul de rand. 

Dar nu va descurajati, cu instrumentele potrivite veti reusi sa creați ceva unic. 

Un sfat prietenesc este căutarea unui echilibru între culorile închise și cele deschide: spre exemplu dacă alegem un pachet/o podea de culoare închisă vor echilibra vibe-ul dat de ea în amenajarea livingului cu un mobilier de culoarea nucului, sau dacă alegem un mobilier de culoare deschisa o vom asorta cu o canapea crem dar cu podele de o nuanță mai închisă. Un alt sfat util ar fi sa alegem sa ne concentram pe iluminare, creând un spațiu luminos prin alegerea compartimentarilor de sticla vom reuși sa dam un flow încăperii fără a fi prea incarcata și va echilibra balanța de vechi/nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *